Warning: Undefined array key "url" in /www/webvol14/da/xrf4g0nva52t3lv/admin.smycken-af.se/public_html/php/header.php on line 28
Förlovningsringar
Anders_Fors

Förlovningsringar

 

Förlovningsringar var tidigare i Sverige normalt släta ringar, men modet har förändrats. Idag så har enstensringen en framträdande roll som förlovningsring, men fortfarande så är släta förlovningsringar vanliga. För i världen var förlovningsringar normalt i guld och då i 18 k rött guld, men även 20 k guld och 23 k guld förekom även. Idag så arbetar vi oftast med 18 k rött eller vitt guld när vi smider förlovningsringar.

Under senare år så har platinan blivit populärare att välja som ädelmetall i sin förlovningsring. Vid ett besök så visar vi de olika ädelmetallerna och går igenom dess olika egenskaper.

Nu är det så att det ena inte utesluter det andra, en slät ring går att uppdatera till en enstensring och det finns faktiskt fördelar med att börja med en slät förlovningsring och sedan uppdatera den.

Fördelen med en slät förlovningsring är att den är väldigt lätt att justera i storlek. Sen så kan en enstensring och fattningen på den göras på en mängd olika sätt och med olika stenstorlekar, något som också påverkar priset.

Det kan många gånger vara bättre att välja en slät välgjord förlovningsring och uppdatera den till en enstensring med den storlek på diamant eller annan ädelsten som man verkligen vill ha en att frestas att hålla en låg budget på förlovningsring på bekostnad av kvalité.

Bilderna till höger visar förlovningsringar där alla bygger på samma ringskena, men där vi visar olika exempel på vad som går att göra med en slät förlovningsring och hur den kan utvecklas till en enstensring samt enstensring och sidostenar.

Även formen på ringskenan på förlovningsringar går att få i massa olika varianter. Även handgravyr av ringskenan samt val av olika ädelmetaller är något som man bör tänka på och som vi alltid går igenom vid ett besök.

Innan ni bokar ett besök - fundera över budgeten på era förlovningsringar så ska vi sedan utifrån vår yrkeskompetens och kunnande inom formgivning lotsa er fram i att välja de perfekta förlovningsringarna.

Bilden nedan visar foto på den färdiga handsmidda förlovningsringen med fadeninfattade briljantslipade diamanter samt den svagt lila äkta spinellen.

 

juveler

 

 

Varmt välkomna att boka ett besök

Anders Fors

Guldsmed

förlovningsringar

Copyright © 2024 förlovningsringar-stockholm.se | Backebogatan 14, 129 40 Hägersten | tel: 08-882936info@fors.org